TRIVIUM | Fundacja
16499
page,page-id-16499,page-parent,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.4,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.2,vc_responsive

Fundacja

O Fundacji

Fundacja Rozwoju Opieki Długoterminowej „TRIVIUM”, została założona 11 grudnia 2014 roku i jest wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem 0000534378. Siedzibą Fundacji jest Porąbka.

Misja

W odpowiedzi na zaistniałe zjawiska demograficzne i społeczne powstała idea stworzenia fundacji skierowanej dla osób w podeszłym wieku, przewlekle chorych i niepełnosprawnych fizycznie.

Cele działania organizacji

Fundacja Rozwoju Opieki Długoterminowej „TRIVIUM”, prowadzi działalność na rzecz osób starszych, przewlekle chorych, niepełnosprawnych, wykluczonych społecznie, mające na celu skuteczne ich wsparcie zarówno indywidualne jak i zbiorowe, w każdym obszarze funkcjonowania społecznego. Wspiera także rodziny poprzez udzielanie skutecznego wsparcia w postaci pomocy instytucjonalnej lub środowiskowej. Prowadzi i organizuje zajęcia terapeutyczne i rehabilitacyjne, w tym zajęcia prowadzone nowatorskimi metodami a także promuje zdrowy styl życia.